جستجو :
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
امروز: ۱۴۰۳ جمعه ۲۱ ارديبهشت


 
  • پیام به هجدهمین دورۀ همایش «حکمت مطهّر»
  • میزان زکات فطره و کفّاره در سال ۱۴۰۳
  • پیام در پی شهادت سردار مجاهد، سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی
  • پیام به نوزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان
  • پیام در پى ارتحال عالم جليل القدر مرحوم آيت‌الله امامى كاشانى«قدّس‌سرّه»
  • پیام در آستانۀ برگزاری ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • شرکت در ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • پیام در پی ارتحال عالم‌جلیل‌القدر آیت‌اللّه آقای حاج سید محمّد موسوی بجنوردی «رضوان‌اللّه‌علیه»
  • پیام تسلیت در پی درگذشت آيت‌الله آقاى حاج شيخ عبدالقائم شوشترى«رضوان‌الله‌عليه»

  • -->

    در زمینه فقه / مناسک حج / اعمال حج تمتع
    احكام‌ مصدود و محصور

    مسئله668: کسي که محرم به احرام عمره يا حج مي‌شود، واجب است اعمال حج و عمره را به پايان رساند مگر اينکه مصدود يا محصور شود که در اين صورت بايد طبق احکام خاصي که ذيلاً مي‌آيد عمل کند.

    مسئله669: مصدود به شخصي مي‌گويند كه‌ كسي‌ نظير دشمن‌، طلبكار و مانندآن‌، يا چيزي‌ نظير سيل‌ و مانند آن‌ او را از انجام‌ اعمال‌ عمره‌ يا حج‌ّ منع‌ كند.

    مسئله670: محصور كسي‌ است‌ كه‌ به‌ واسطۀ مرض‌، ضعف‌، شكستگي‌ استخوان‌ و مانند اينها از انجام‌ اعمال عمره‌ يا حج‌ّ عاجز باشد.

    مسئله671: اگر كسي‌ محرم‌ به‌ احرام‌ عمره‌ يا حج‌ّ شود و بعد كسي‌ يا چيزي‌ نظير دشمن‌، سيل‌ و مانند اينها او را از انجام‌ اعمال‌ عمره‌ يا حج‌ّ منع‌ كند، مي‌تواند در همان‌ محل‌ كه‌ ممنوع‌ شده‌ يا هر جا كه‌ بخواهد قرباني کند و از احرام‌ خارج‌ شود و بسيار خوب‌ است‌ علاوه‌ بر قرباني‌ تقصير هم‌ بنمايد ولي كفايت‌ از حج‌ّ واجب‌ نمي‌كند.

    مسئله672: كسي‌ كه‌ محرم‌ به‌ احرام‌ عمره‌ يا حج‌ّ شود و به‌ واسطۀ مرض‌ يا ضعف‌ يا شكستن‌ استخوان‌ و مانند اينها نتواند اعمال‌ را به جا آورد، اگر مي‌تواند بايد كسي‌ را وكيل‌ كند تا در روز عيد از طرف‌ او در مني‌ قرباني‌ نمايد و بعد از ذبح‌ از احرام‌ خارج‌ شود، و بهتر است‌ تقصير هم‌ بنمايد و هرچه‌ بر او حرام‌ شده‌ بود، حلال‌ مي‌شود مگر لذّت‌ جنسي‌ كه‌ بايد طواف‌ نساء و نماز آن‌ را خودش‌ به جا آورد و اگر نمي‌تواند بايد نايبش‌ به جا آورد، و بعد از آن‌ لذّت‌ جنسي‌ نيز حلال‌ مي‌شود، ولي‌ اين‌ حج‌ّ كفايت‌ از حج‌ّ واجب‌ نمي‌كند.

    مسئله673: كسي‌ كه‌ محرم‌ به‌ احرام‌ عمره‌ يا حج‌ّ شود و به‌‌ واسطۀ مرض‌ يا ضعف‌ يا شكستن‌ استخوان‌ و مانند اينها نتواند اعمال‌ را به جا آورد، و نتواند براي‌ قرباني‌ در مني‌ نايب‌ بگيرد، مي‌تواند در همان‌ محل‌ يا هرجا كه‌ خواست‌، قرباني‌ كند و از احرام‌ خارج‌ شود ولي‌ تا طواف نساء و نماز آن‌ را خودش‌ و اگر نتواند نايبش‌ انجام‌ ندهد، لذّت‌ جنسي‌ بر او حلال‌ نمي‌شود، و اين‌ حج‌ّ نيز كفايت‌ از حج‌ّ واجب‌ نمي‌كند.

    مسئله674: اگر مصدود يا محصور از اعمالي‌ منع‌ شود كه‌ نيابت‌ در آن‌ جايز است‌ نظير طواف‌ و رمي‌ و ذبح‌ بايد نايب‌ بگيرد و حج‌ّ او صحيح‌ است‌.

    مسئله675: اگر براي‌ رفع‌ منع،‌ چاره‌اي‌ باشد نظير پول‌ دادن‌ يا از راه‌ ديگر رفتن‌، اگر مشقّت‌ نداشته‌ باشد، بايد انجام‌ دهد.

    مسئله676:اگر براي‌ رفع‌ مرض‌ و مانند آن‌، چاره‌اي باشد نظير مداوا، اگر مشقّت‌ نداشته‌ باشد بايد انجام‌ دهد.

    مسئله677: اگر مصدود يا محصور بتواند بعد از رفع‌ منع‌ به‌ وقوف‌ اضطراري‌ عرفات‌ يا مشعر برسد، بايد اعمال‌ حج‌ّ را به‌ جا آورد و حج‌ّ او صحيح‌ است‌.

    مسئله678: اگر مصدود يا محصور قدرت‌ بر قرباني نداشته‌ باشد، بايد سه‌ روز پي‌ در پي‌ روزه‌ بگيرد و از احرام خارج‌ شود و بعد از برگشت‌ به‌ وطن‌ هفت‌ روز روزه‌ بگيرد.

    مسئله679: كسي‌ كه‌ محرم‌ به‌ احرام‌ حج‌ّ گرديده‌، اگر مصدود يا محصور شود و نتواند اعمال‌ حج‌ّ را به جا آورد، حج‌ّ او تبديل‌ به‌ عمرۀ مفرده‌ مي‌شود و بايد عمرۀ مفرده به جا آورد و از احرام‌ خارج‌ شود و اگر حج‌ّ از سال‌هاي‌ قبل‌ بر او واجب‌ بوده‌، حج‌ّ را در سال‌هاي‌ بعد اعاده‌ نمايد.

    مسئله680: اگر مصدود يا محصور سال‌ اوّل استطاعت‌ او باشد، حج‌ بر او واجب‌ نيست‌، مگر آنكه‌ در سال‌هاي بعد مستطيع‌ شود.

     

    چاپ
    احکام
    اخلاق
    اعتقادات
    اسرار حج
    مناسک حج
    صوت
    فيلم
    عکس

    هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّه‌العالی»
    آدرس دفتر اصفهان: خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
    تلفن : 34494691 -031          نمابر: 34494695 -031
    آدرس دفتر قم :خیابان شهدا(صفائیه)- کوی ممتاز- کوچۀ شماره 1(لسانی)- انتهای بن‌بست- پلاک 41
    تلفن 37743595-025 کدپستی 3715617365